tisdag, augusti 30, 2011

31 days of beauty dag 30: Varför bloggar du om skönhet?

Det har blivit lite sent med 31DoB-inlägg nu efter Rigaresan, så ikväll får ni två på raken! Imorgon kväll får ni det avslutande, mitt bästa skönhetstips!

Den här bloggen började egentligen inte som en skönhetsblogg, utan som en personlig blogg som jag använde mest som ventil och tramstunna för att skriva av mig om dagarna. Men så småningom började jag visa upp fler sminkningar och skriva om produkter, och till slut la jag av med dagbokeriet helt, raderade de gamla inläggen, döpte om bloggen och vips så var SaintBella Beauty född.
Men varför? För att det är så förbannat roligt! Jag älskar smink, jag älskar naglar, jag älskar att skriva och testa nya produkter. Jag älskar när ni kommenterar och skickar mail och frågar mig om råd. Och jag älskar framför allt att jag mött så många fina vänner genom bloggandet.
Sen är bloggandet faktiskt både nyttigt och lärorikt också. Jag har ju en dröm om att jobba som journalist i framtiden, kanske inte nödvändigtvis inom skönhet och inte heller säkert inom den tryckta journalistiken, men bloggen är bra övning, både inom skrivande och etik. Dessutom får jag möjlighet att knyta kontakter vilket också är otroligt värdefullt. Dessutom ser jag själv hur jag utvecklas och lär mig mycket utav det.

Men det är inte bara fun and joy att blogga, inte för mig, det är en utmaning varje gång jag ska sätta mig och skriva. Jag tar bloggen på nästan lika stort allvar som ett jobb, och jag vet att jag själv är min största kritiker, på både gott och ont. Jag vill prestera, jag vill vara lika bra som de jag ser upp till, och jag vill jobba för att nå dit.
Problemet är att jag är väldigt stresskänslig, och ibland när pressen och prestationsångesten blir för stor blockerar jag allt, stänger ner både blogg, twitter, facebook och låter bli att läsa andras bloggar ett tag och bara skiter i allt. Jag vet inte hur många gånger jag funderat på att stänga ner bloggen helt. Men sen kommer jag tillbaka efter någon vecka med full styrka.
Så kan man förstår inte göra med ett riktigt jobb, och det är just därför bloggen är så bra för mig, det blir lite som arbetsträning. Jag har ju mina hjärnspöken att slåss med, och när jag bloggar som SaintBella blir jag mitt bättre jag där alla brister tonats ner, och får ta den tid jag behöver när jag kraschar, för att analysera situationen, lära mig och börja om på nytt.
Det handlar inte bara om ytlighet, som många tror. Det ligger så mycket mer bakom varje inlägg. För mig, i alla fall. Det här inlägget har hittills tagit två timmar att skriva, och då har jag inga bilder att redigera och lägga in heller. Så då förstår ni kanske vilken ansträngning det ligger bakom mitt arbete.
Ingen passion utan lidande, brukar man säga, och eftersom det ligger så mycket lidande bakom så blir det hela så mycket mer passionerat. Jag hoppas att jag en dag ska kunna blogga utan motstånd, men jag kan inte låta bli att undra om det skulle bli lika bra då.

Hela 31 days of beauty-listan.
Läs alla inlägg.

1 kommentar:

  1. Bra skrivet! Känner igen mig i många saker, bl.a. om att stänga ner bloggen när pressen blir för hög. Men efter den dippen kommer man tillbaka, får nya läsare och blir sådär glad att man man bara vill skriva!

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du läser min blogg!

Alla kommentarer besvaras i det här inlägget. Håll en respektfull ton och skriv inget du inte skulle säga IRL. ♥