tisdag, december 13, 2011

Garnier Miracle Skin Perfector Daily All-In-One BB Cream.


Det här är helt klart en av årets mest hypade produkter, den är omskriven på flertalet bloggar och har figurerat i bland annat Daisy Beauty. Jag talar om Garnier Miracle Skin Perfector Daily All-In-One BB Cream (varför så långa namn?).
Begreppet BB Cream, som står för Blemish Balm Cream, är ganska nytt och okänt för mig. Det är en populär produkt främst på den asiatiska marknaden på grund av dess lite gråaktiga ton som ljusar upp asiatisk hud, men Garnier har valt att anpassa sig till den kaukasiska hudtonen och gett krämen en mer gyllene ton.
Enkelt sagt är det en kräm som kombinerar de vårdande och återfukande egenskaperna hos en fuktcreme med en foundations täckning och utjämning av hudtonen. Låter som en vanlig färgad dagcreme i mina öron, och några bloggare har ifrågasatt om det här verkligen är en regelrätt BB Cream.

Om man nu ska se till vad Garnier Miracle Skin Perfector egentligen gör och inte vad den är eller inte är, så funkar den precis som namnet antyder som en allt-i-en-produkt. Istället för att använda flera olika produkter för att uppfylla olika behov, så har man här tagit fram en creme som ska tillgodose dem i ett enda enkelt steg.
Den lovar att både tillföra fukt, jämna ut, ge lyster och ge en naturlig täckning, och har dessutom SPF15. Den innehåller hyaluronsyra som binder fukt, antioxidanter som motverkar fria radikaler samt mineralpigment för att ge huden lyster.

Jag har testat den flera gånger under olika omständigheter, och jag tycker det är en riktigt bra liten tub. Den ger ingen hundraprocentig täckning, men den täcker ändå så pass mycket att jag känner att jag inte behöver någon concealer där jag har lite rödare partier, t.ex näsvingarna och hakan. Den har faktiskt kommit att ersätta foundation de dagar då klockan har för få timmar, bara lite puder på och det ser minst lika bra ut.
Den senaste hudvården jag testat har inte varit snäll mot mina porer, men Miracle Skin Perfector jämnar ut dem och ger en fin finish. Jag upplever inte att den täpper till porerna.
Den återfuktar bra, nästan lite för bra då den är aningen för fet för att jag ska vara helt nöjd. Den funkar till en början helt okej på min hud som är normal/blandad och lite yttorr, men framåt dagen blir jag glansigare och får pudra eller blotta ofta. En torr hud kan uppskatta detta, men en fetare hud kan nog uppleva att den "glider".
Färgen är lite i beigeaste (?) laget, den funkar för mig som har rätt så neutral hudton, men kan vara knepigare för den som tydligt drar åt gult eller rosa. Den finns i light och medium, och light passar mig bra.

På det hela taget gillar jag Garniers BB Cream. Trots att den är lite för fet så är det inte så illa att det förtar de bra egenskaperna. Den är som en fuktcreme, foundation och concealer i ett, och förtjänar ett stort plus för att den har SPF15.

Betyg: 4/5
Pris? 115 kronor
Var? Åhléns, H&M m.fl.
Köpa igen? Ja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du läser min blogg!

Alla kommentarer besvaras i det här inlägget. Håll en respektfull ton och skriv inget du inte skulle säga IRL. ♥