fredag, april 20, 2012

Fredagsfavoriten vecka 16: Fruit Gorilla & Friends läppbalsam.

Jag vet att jag brukar tjata om det här med ohygieniska burkförpackningar, men med veckans favorit kan jag ha överseende, för innehållet och konceptet är desto bättre! Svenska Fruit Gorilla & Friends är ett ekocertifierat läppbalsam som gör gott inte bara för läpparna, utan även för bergsgorillorna.
Gorillorna är akut hotade och man beräknar att antalet individer är ca 780 stycken, vilket (om man ska sätta det i perspektiv) bara är några färre än vad som får plats i det största passagerarflygplanet. På grund av tjuvjakt förlorar många gorillabebisar sina föräldrar, och genom att köpa läppbalsamet bidrar man till att hjälpa de utsatta ungarna, då man i samarbete med The Dian Fossey Gorilla Fund International adopterar en föräldralös gorillaunge för var tusende burk som säljs. En helt genial idé tycker jag, att förena nöje med välgörenhet så här!

I denna lilla plåtburk har man stoppat in en massa gottigt läppmums så som organiskt sheasmör, solrosolja, bivax och jojobaolja som gör läpparna riktigt mjuka och sköna. Konsistensen är som en hård kaka som kan kännas lite grynig till en början men som smälter vid kontakt med läpparna.
Läppbalsamet finns i sex smaker - cocos, apelsin, persika, äpple, hallon och banan (min favorit! Doftar precis som skumbananer!).
Jag älskar konceptet, jag älskar känslan, och jag älskar att mina läppar blir babymjuka. Funkar även finfint på torra nagelband och snytskav. Gör bara om burken till ett stift eller tub så ger jag en femma!

Betyg: 4/5
Pris: 69 kronor.
Var? Kicks, Eleven.se m.fl.
Köpa igen? Ja.

6 kommentarer:

 1. Ett mycket bra koncep. Men jag hade den med banansmak. Jag hatar banansmak! Skulle definitivt kunna köpa någon av de andra smakerna - om den kom i stiftformat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, burken är onekligen ett störmoment.

   Radera
 2. fick den i mars glossyboxen, älskar den!

  SvaraRadera
 3. Jag funderade på det häromdagen, borde man inte kunna ta ett gammalt tomt stift och smälta ner det från burken och hälla i stiftet och låta det stelna? Fast det kanske inte går... Min burk är snart slut, måste leta upp de andra jag har gömt nånstans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske...men jag tänker att själva produkten kanske inte mår så bra av upphettning.

   Radera

Hej!
Tack för att du läser min blogg!

Alla kommentarer besvaras i det här inlägget. Håll en respektfull ton och skriv inget du inte skulle säga IRL. ♥