fredag, april 27, 2012

Fredagsfavoriten vecka 17: The Body Shop Vitamin E Sink In Moisture Mask.

En bra fuktmask är lika självklar i badrumsskåpet som den lilla svarta i garderoben och solskydd på sommaren. Min favorit kommer från The Body Shop och heter Vitamin E Sink In Moisture Mask. Det är en lätt, svalkande och skönt geléig kräm som på 10 minuter återfuktar och lugnar huden.
Precis som namnet antyder så sjunker den in i huden, vilket gör den alldeles ypperlig som nattmask då den inte kladdar. Jag sover med den två gånger i veckan och vaknar upp med askungehy (nåja) morgonen därpå.
Den kostar 173 kronor för 100 ml, vilket är ett mycket bra pris med tanke på hur lite produkt som behövs. En klick knappt lika stor som en 50-öring räcker för hela ansiktet, jag har haft den här burken sen i september och som ni ser är den inte slut än. Så den är dryg.
Och så var det ju det här med burken. Jag vet att jag tjatat om det ohygieniska i burkar som man rotar runt i med fingrarna, men här är det en lite annan sak tycker jag. En ansiktsmask ska alltid appliceras på rengjord hy, och då bör man rimligen även ha rena fingrar, varför det då inte bör göra någon större skada att pilla i burken. Vill man vara riktigt petig så kan man alltid använda en spatel, finns för en tjuga på Kicks, eller så använder man en tops eller nåt annat rent att skopa upp med.

Summa summarum: The Body Shop Vitamin E Sink In Moisture Mask är en skön och bra mask som är dryg och gör det den ska. Köp om du har normal till torr hy och vill ge den en fuktboost (och det vill du).

Betyg: 5/5
Pris: 173 kronor/100 ml.
Var? The Body Shops butiker.
Köpa igen? Ja.

6 kommentarer:

 1. Oooooh. Intressant. Är lite på jakt efter en fuktboostare nu till sommaren. Ansiktet brukar behöva det efter svett och sol tycker jag. Funderat på att bara bunkra upp med Aloe vera-gel på tub, men det är kanske vore något istället. Ska klämma och känna nästa gång jag är på TBS. Kul att den funkar så bra för dig, i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aloe vera-gel är ju jättebra på sommaren, särskilt om den är ren och inte innehåller mineralolja som kan täppa till just på sommaren när man svettas. Jättebra om man råkar bränna sig också =)

   Radera
 2. Hej!
  Jag blev rekommenderad denna när jag var på The Body Shop då jag är torr samt har ganska känslig hud (tror jag, har röda kinder, och de blir lätt ännu rödare..).
  Men så fort jag använder den så får jag som en brännande känsla på runt näsan och på kinderna.
  Är det något du också känt av?
  Känns så tråkigt att inte kunna använda den när jag verkligen trodde jag hittat nåt som kunde lugna ner min hud och ge den massa fukt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad tråkigt att du reagerar så :/ Det är inget jag har märkt alls. Kan ju vara någon av ingredienserna du är överkänslig för? Det kan ju hända även om produkten ska vara bra för känslig hy.

   Radera
 3. Gillar tbs och ska absolut införskaffa mig den! Tack för tipset:)

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du läser min blogg!

Alla kommentarer besvaras i det här inlägget. Håll en respektfull ton och skriv inget du inte skulle säga IRL. ♥