onsdag, april 04, 2012

R.I.P.

Nu har min kamera, som gått och sjungit på sista versen ett bra tag, efter många års trogen tjänst gått och dött. Får inte liv i den alls. Så fram tills jag skaffat en ny får ni stå ut med mobilbilder. Vem vet, de kanske t.o.m blir bättre. Kameran i Iphonen har fler megapixlar än den vanliga kameran, så baserat på det lär de inte bli värre i alla fall.
Nu börjar jakten på en kamera som både är billig och inte värdelös. Tips emottages tacksamt!

11 kommentarer:

 1. Fast.. har man koll på saker inom fotografi vet man även att megapixlarna inte betyder så himla mycket egentligen. Du kan ta fruktansvärt bra bilder med en kamera som enbart har 3 megapixlar.Allt handlar om att du lär dig hantera kameran. Men tyvärr är folk för korkade för att ens ha en aning om vad fotografi går ut på, och tror sig att det som är högst är bäst -.-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är folk tydligen även för korkade för att tänka innan de talar också. Du är inte bara otrevlig, du har dessutom inte läst mitt inlägg ordentligt. Dessutom är inte kunskap något man föds med, och man är inte korkad bara för man inte vet vissa saker. Gå en charmkurs istället för att sitta och sura över andra mitt i natten.

   Radera
  2. Emily: Men det var ju bara baserat på megapixlarna. Rätt svårt att jämföra en mobilkamera från en vanlig, då får man gå på det som finns. Att sen Bella kanske inte har just den kunskapen om pixlarna betyder inte att hon inte kan hantera en kamera, jag tycker bilderna på den här bloggen är bra. Dessutom är det så vitt jag vet ingen allmänkunskap som alla besitter, inget obligatoriskt skolämne som lärs ut, och inget som krävs att man ska kunna. Alltså är man inte korkad för att man inte kan foto.

   Radera
  3. Tack Andrea, du förstod precis vad jag menade! Faktum är att jag faktiskt har läst fotografi två år på gymnasiet, så jag har nog koll på vad det går ut på. Jag är bara inte så intresserad att jag brytt mig om att lära mig mer. Vi jobbade dessutom mest med analoga kameror och fick aldrig lära oss om tekniken i digitalkameror, bara fototekniken.

   Radera
 2. *fniss* Ja ibland tar det i att vara trevlig. Är man så duktig så hade det ju varit betydligt mer konstruktivt att faktiskt komma med några konkreta råd istället för att bajsa ur sig en massa otrevligheter!

  Nåväl,i jakten på en ny kamera så ska du främst fråga dig själv vad du ska använda den till. Är det en ny pocketkamera du är ute efter eller vill du ta ett steg upp till en systemkamera, eller vill du landa någonstans mitt emellan?

  Det är dumt att köpa en kamera som har fler "finesser" än man är intresserad av att utnyttja, så stapla först upp vilka kvalitéer din kamera ska ha, sedan vilken prisklass du vill ligga i och sedan är det bara att googla, kolla bilder, recensioner och försök åka till butik och känna på kamerorna.

  En kamera kan ju vara skitbra för 8 personer men kanske inte kännas riktigt rätt för dig ändå, så det är de råd jag kan komma med! Själv trivs jag väldigt bra med Canons kameror och har även haft en Sony i pocketformat som var helt fantastisk. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill ha en systemkamera, men har inte råd till mer än en kompaktkamera eller högst något där emellan. Helst vill jag gå till butiken och ba "Här, ge mig en likadan fast bättre", typ. Har tittat på många kameror men ingen har känts lika skön i handen som den här. Så plastiga, mest.
   Tack för dina tips!

   Radera
  2. Är det en systemkamera du vill ha men känner att ekonomin begränsar så rekommenderar jag starkt att ta en titt på begagnatmarknaden. Själv började jag med en systemkamera som hade några år på nacken men som var väldigt välvårdad, fick den för ett kalaspris dessutom! När det gäller kamerahus så tycker jag inte alls man ska vara rädd att köpa begagnat om man har möjlighet att åka och titta på huset innan man betalar! :-)

   Radera
 3. Tjäna Bella!

  Jag har haft en del kameror genom åren och äger både en system och en kompakt. Jag är otrooligt kräsen när det kommer till (framförallt makro) fotografi och kvalité på bilderna, och inte ens när jag testade min systemkamera första gången var jag sådär jätteimpad... MEN förra året behövde jag en kompakt inför en resa utomlands och jag gick in och spontanköpte Sony cybershot dsc-w580. Alltså den är SÅÅÅ bra, gick och fotade massa tråkiga grejer bara för att testa makron och bilderna blir så himla fina och tack vare Carl Zeiss-linsen blir färgerna väldigt skarpa och mättade. Den skulle du absolut inte bli missnöjd med, så jag tipsar om den!

  Länk till prisjakt så kan du spana in pris och egenskaper själv :)
  Ps. När jag ska köpa ny kamera brukar jag antingen googla på namnet + samples eller kika in på flickr och söka på kameramodell/lins eller vad det nu rör sig om, då får man upp mycket bra sample photos!
  http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=833744

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra, tack för tipset! Den ska jag absolut kika på :)

   Radera
 4. Det är så surt! Min kamera är förvisso inte sönder den gör en svart fläck i form av en bäver mitt på fotona. Mycket irriterande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, vad störigt! Min har faktiskt vaknat till liv, lite då och då i alla fall. Måste vara något glapp. Kan du inte visa någon bäverbild? Låter spännande :P

   Radera

Hej!
Tack för att du läser min blogg!

Alla kommentarer besvaras i det här inlägget. Håll en respektfull ton och skriv inget du inte skulle säga IRL. ♥