måndag, maj 07, 2012

Recension: Hårvård från Waterclouds.


Svenska hårvårdsmärket Waterclouds lanserade nyligen två nya produkter i deras sortiment, Repair Leave-in Conditioner och Slippery Repair Serum. Produkterna är anpassade efter det typiskt skandinaviska håret och eftersom man har ett starkt miljötänk är produkterna fria från parabener och förpackningarna tillverkade av nedbrytbar plast.

Repair Leave-in Conditioner är ett spraybalsam som används i vått hår och som i likhet med de flesta andra leave-in produkter inte ska sköljas ur (...). Det innehåller hjortronolja och macadamiaolja rika på vitamin E och antioxidanter och återfuktar och stärker håret. Det ska även göra håret lättare att reda ut, motverka friss och hjälpa torrt och skadat hår se friskare ut. Se, det här gillar jag, att man säger att det ska få skadat hår att se friskt ut, inte att bli friskt. Det är stor skillnad.
Jag har använt den några gånger och märkt varierande resultat beroende på hur jag stylar håret. Om jag stylar det för att få fram mina naturliga lockar blir det jättefrissigt och lockarna håller inte ihop alls. Men om jag fönar håret för att sen platta det blir resultatet bättre. Håret blir mjukt och följsamt och luktar gott, men den gör egentligen inte så mycket just för mitt hår.
För ett längre och tjockare hår som inte kräver lika mycket styling utan som mest behöver något utredande och lätt vårdande är Repair Leave-in Conditioner säkert jättebra.
Betyg: 3/5
Pris? 119 kronor/150 ml.
Var? Utvalda frisörsalonger.
Köpa igen? Nej.

Slippery Repair Serum är ett glansgivande serum med silkesprotein och provitamin B5 som ska verka återuppbyggande och ge näring till håret. Det lovar också att dämpa frissihet, motverka kluvna hårtoppar samt göra det mjukt och smidigt. Det kan användas i handdukstorkat hår innan styling och i torrt hår som glansgivare.
Jag har inte använt det i vått hår, för trots att det är väldigt lätt i formulan så är det ändå för silikonigt för att funka i vått hår, jag tror det skulle kunna upplevas som flottigt. I torrt hår däremot är det super, där gör det vad det lovar.
Dock tror jag inte mycket på den här återuppbyggande effekten. Visst känns det mjukt och ser glansigt och fint ut, men det är bara en effekt. Jag har i alla fall inte märkt någon skillnad i hårkvalitet. Serumet innehåller mycket silikon, och det är just det som gör att det blir fint på ytan, medan det egentligen inte gör så mycket för insidan.
Som glansgivare och frissdämpare är den bra, men inte lika bra om man avser att använda den som en vårdande produkt.
Betyg: 3/5
Pris? 169 kronor/30 ml.
Var? Utvalda frisörsalonger.
Köpa igen? Nej.

Vill du vinna dessa produkter? Det enda du behöver göra är att svara på frågan Var tillverkas Waterclouds produkter?. Maila ditt svar till saintbellabeauty(at)gmail.com och märk mailet "tävling Waterclouds". Kommentarer gills inte som tävlingsbidrag.
Tävlingen avslutas onsdag 9 maj kl 20.00. Vinnaren dras slumpvis och presenteras här i bloggen och skall höra av sig till mig inom tre dagar för att få sin vinst. Tävlingen är enbart öppen för boende i Sverige.
Lycka till!

4 kommentarer:

 1. Jag har använt serumet i vått hår och tycker det fungerar utomordentligt, håret blir fint och lent och lätt att styla. Absolut inte flottigt för mig alltså! :)

  SvaraRadera
 2. Kul med en tävling, men tror att jag avstår:) Däremot gillar jag din recension:) Det va lättsamt att läsa, synd att produkter i sig inte hjälper så mkt mot frizzhet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var synd, de lovar ju ändå att tona ner frisset.

   Radera

Hej!
Tack för att du läser min blogg!

Alla kommentarer besvaras i det här inlägget. Håll en respektfull ton och skriv inget du inte skulle säga IRL. ♥