måndag, juni 11, 2012

Swatches: Depend Magnetic.


Jag har hittills visat er Depends nya fina hololack och sommarkollektion, och nu är det dags för deras sista nyhet för sommaren - Depend Magnetic!
Magnetlack ser ut att bli sommarens stora trend, både Depend och Isa Dora släpper varsin kollektion (mer om Isa Doras lack kommer!), och China Glaze's Magnetix har funnits ute sen i våras. I lilla parfymeriet här i byn såg jag också att Claudia har sin variant som heter Magnetic Force.
Vi har sett magnetlack lite här och där de senaste åren, jag själv har bara provat de som L'Oreal släppte kring 2007 (oklart), men 2012 verkar vara året då de slår igenom på riktigt. Kanske är det bara en fluga, kanske är det en varaktig trend som t.ex krackelacken som kom för några år sen. Jag trodde det skulle blåsa över rätt snabbt med dem, men det släpps fortfarande nya färger och trenden ser ut att hålla i sig. Hoppas det blir likadant med magnetlacken, för jag tycker det är en riktigt kul grej!

För den som inte vet vad magnetlack är, så är det nagellack med små magnetiska metallpartiklar som bildar mönster när de kommer i kontakt med en magnet. Man målar nageln som vanligt, men innan lacket hunnit torka håller man nageln mot magneten (OBS: de får inte vidröra varandra) och vips så framträder mönstret.
Depends magnet finns i en version med tre streck som man kan göra diagonala eller horisontella beroende på hur man håller magneten. Magneten sitter fast på korken i en liten ring vilket jag tycker är himla smidigt då man kan ha den på fingret och slipper hålla i den. Dock så får man köra lite på fri hand, för det finns ingen kant att vila nageln på, vilket kan ge ett oskarpt resultat om man inte är stadig på handen.
Lacken ovan kräver två lager var, men det är bara efter det sista lagret som man behöver hålla nageln mot magneten. Tyvärr tror jag effekten avtar med lagren, så det bästa är nog egentligen att bara måla ett tjockare lager om man vill ha mer framträdande mönster. Applikationen är inte felfri, men det är inga större problem om man har lite tålamod.

Jag vill så gärna gilla Depends magnetlack, men känner mest "meh" inför dem. Det är inga dåliga lack per se, men jag tycker man kunde ha jobbat lite mer med formulan så det täcker med bara ett lager, kanske tagit fram lite knalligare färger (de som finns tycker jag är rätt mörka och lika varandra), och det hade varit kul att se fler mönster på magneterna. Jag hade velat se det lilla extra, liksom. Magnetlack i sig är en kul idé, men Depend når tyvärr inte riktigt ända fram.
Lacken kommer i 12 nyanser och finns i butik sen några veckor tillbaka till ett pris av 49 kronor styck med medföljande magnet. Vad tycker ni?


6 kommentarer:

 1. 6001 och 6006 blev jag iaf lite sugen på. Annars håller jag med dig, lite trista är de allt. IsaDoras magnetlack tycker jag är mer intressant, men så är det också mitt favoritbudgetmärke inom nagellack.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Isa Doras magnetlack är ljusår bättre än Depends. Ska blogga om dem inom kort!

   Radera
 2. Jag gillar konceptet med det hela
  och tycker att det är fint.
  Men det är nog inget för mig.
  Jag har inte så mycket tålamod, hehe...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så mycket tålamod krävs det inte, bara en stadig hand :)

   Radera
 3. Lite småtrista färger som sagt. Annars fräcka.

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du läser min blogg!

Alla kommentarer besvaras i det här inlägget. Håll en respektfull ton och skriv inget du inte skulle säga IRL. ♥