tisdag, augusti 14, 2012

Pürminerals 4-in-1 Mineral Tinted Moisturizer.


Mineralmakeupmärket Pürminerals är ett för mig nytt märke, och jag har provat flera av deras produkter den senaste tiden. Idag bjuder jag er den jag var mest nyfiken på, den färgade dagkrämen 4-in-1 Mineral Tinted Moisturizer. Den ska ge intensiv fukt och funka både som dagkräm, primer, foundation och SPF 20. Den utger sig däremot inte för att vara en BB Cream (fast låter det ändå inte lite som...?).

Jag har testat den ljusaste nyansen Light, som går förvånansvärt väl ihop med min ljusa hud, vilket vi blekansikten inte brukar vara direkt bortskämda med. Färgen är relativt neutral men lutar lite åt det varmare hållet.
Den ger mediumtäckning och tonar ner ojämnheter och rodnader bra. Huden får en naturlig lyster och ser jämn och fräsch ut. Den släpper dock inte igenom mycket av hudens egna skiftningar då den är rätt pigmenterad. Tänker jag efter så är den faktiskt nästan mer lik en foundation än en dagkräm, både i utförande och konsistens. Jag föredrar att applicera den med pensel framför fingrarna då jag tycker det blir lättare att tona ut vid hårfäste och ögonbryn.
Känslan på huden är skön, den känns lätt och återfuktande och sitter hela dagen. Jag blir lite blank men inte flottig framåt eftermiddagen, och jag upplever inte att den täpper till mina porer.

Förpackningen kunde ha varit roligare, men att den kommer i tub är en stor fördel med tanke på hygien och att man får ut så mycket som möjligt ur den, vilket är ett absolut måste med tanke på dess pris. Jag har inte fått några exakta prisuppgifter via pressmaterialet, men om jag söker så hittar jag den för 295 kronor på Hudoteket, men med ett ordinarie pris på 395. I mitt tycke är redan 295 kronor åt himlen för dyrt, för SÅ bra är den inte. Då är det minsta man kan begära att få ut allt av produkten.

I övrigt är jag himla nöjd med Pürminerals 4-in-1 Mineral Tinted Moisturizer. Den är perfekt de dagar jag känner mig glåmig men inte vill sminka mig. Jag tycker den håller vad den lovar. Men priset drar ner den rejält, den halkar ner från en femma i prestation till en 3,5:a i helhet.

Betyg: 3,5.
Pris? Ordinarie pris 395, säljs tydligen billigare på vissa ställem.
Var? Se lista över återförsäljare på Pürminerals hemsida.
Köpa igen? Nej, inte till det priset i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du läser min blogg!

Alla kommentarer besvaras i det här inlägget. Håll en respektfull ton och skriv inget du inte skulle säga IRL. ♥