torsdag, september 20, 2012

L'Oreal Paris Nude Magique BB Cream.


Det är mycket BB Cream hemma hos mig just nu! Garniers variant testade jag för länge sen, Pürminerals var det sist, och framöver kommer jag även testa The Body Shops version och Isa Doras. Idag är det dock L'Oreals tur att stå i rampljuset.

Nude Magique BB Cream utlovar en felfri finish och återfuktning i 24 timmar. De "smarta pigmenten", som L'Oreal valt att kalla dem, frigörs vid kontakt med huden och ska anpassa sig till hudtonen.
På två av tre punkter stämmer det väl, men fallerar på den viktigaste: färgen. Ja, huden känns återfuktad och stramar inte under dagen, och ja, den får om än inte en felfri finish så en riktigt schysst yta som täcker ojämnheter bra. Men färgen alltså. Det är inte direkt någon hemlighet att det finns för få alternativ för oss blekansikten, och då är jag ändå inte onormalt ljus i hyn. Trots att nyansen heter Light (ja jag vet att det är en Medium på bilden) så är den alldeles för mörk för att kunna anpassa sig till min hudton. Den är också för gul, vilket kan ge ett lite sjukligt intryck och en konstig övergång vid ögon och mun.

Formulan är ganska lös och man får vara snabb på att applicera den med fingrarna. Den torkar rätt snabbt och kan ge ränder, och jag rekommenderar att applicera den med en vanlig foundationpensel istället för att få mer kontroll. Formulan är inte heller krämig, utan känns lite kornig, ungefär som en fin peeling. Det är de "smarta pigmenten" som känns, och även om det inte rivs och gör ont så är det inte direkt behagligt. Pigmenten löses dock upp vid kontakt med huden, men de fem sekunderna innan dess är lite småläskiga. Detta slipper man om man använder pensel.
Positivt är att den känns skön på huden och sitter hela dagen utan att jag blir nämnvärt blank eller flottig, och jag har inte märkt av någon tilltäppande effekt eller uppkomst av finnar. Stort plus för att den innehåller SPF 12.

Om man tänker bortom färgen och har överseende med formulan så är själva krämen helt okej, det är bara färgen den faller på. Om jag ska vara subjektiv och låta min hudton tala så får den en trea, men om jag ska tänka objektivt får den en fyra, för den är säkert jättebra på en som inte alltid behöver välja den ljusaste foundationen. Därför får den mellanbetyget 3,5.

Betyg: 3,5.
Pris? 159 kronor.
Var? Kicks, Åhléns m.fl.
Köpa igen? Nej.

2 kommentarer:

  1. Skumt haha, för mig är den (förutom för mörk) snäppet för röd! Och jag ser mig inte som supergul direkt ^^

    SvaraRadera
  2. Jag har också den här o gillar den skarpt, utom just "peelingkänslan" då. Ska testa att applicera den med pensel. Tycker att den sitter bra, täcker lagom mkt o ger en fin yta dessutom, o priset är ju kanon :)

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du läser min blogg!

Alla kommentarer besvaras i det här inlägget. Håll en respektfull ton och skriv inget du inte skulle säga IRL. ♥