söndag, oktober 07, 2012

Dubbelrecension: Vichy Normaderm hudvård för fet och oren hy.


Som ni märker är det glest mellan inläggen här på bloggen just nu, detta på grund av plugg, plugg och återigen plugg. Så kommer det vara till och från i ett och ett halvt år, men nu äntligen är första tentaperioden över och jag har lite andninguppehåll inför nästa! Eftersom tiden inte riktigt räcker till får ni gärna säga till vad ni helst vill läsa om, så jag vet vad jag ska fokusera på när tiden väl finns. Tyvärr är tiden som mest knapp på morgonen så det blir inte tillfälle för några E/FOTD's.

Idag bjuder jag er Vichyrecensionen som jag utlovade för så länge sen!
I början av sommaren fick jag hem några produkter ur Vichys Normadermserie för fet och oren hud, ansiktstvätten Deep Cleansing Purifying Gel och ansiktskrämen Global Anti-imperfection Hydrating Care, och har satt dem på hårt test sedan dess. Nåja, en av dem i alla fall, den andra fick nobben efter två veckor.
Jag själv har inte särskilt fet eller oren hy utan lutar mer åt normal eller kombinerad, så för att ge en riktigt objektiv recension har jag tagit min sambo till hjälp. Hans hud är typexemplet på hud som dessa produkter riktar in sig på: stora porer, pormaskar, finnar och fet hud. Vi har båda testat produkterna och har olika upplevelser av dem.

Deep Cleansing Purifying Gel är en tvålfri (vad nu det innebär, tvål är väl ändå inte ett enskilt ämne?) rengöring i gelform som skummar lätt och har till uppgift att reducera orenheter och överskott av talg. Ska ge en ren, klar och matt hud, och det är precis vad den gör.
Vi båda tycker den är skön att använda. Den luktar milt och enligt sambon ganska unisex, och kommer i en smidig pumpflaska. Ett pump räcker, men den är rätt flyktig, så är man för blöt i ansiktet tycker jag mest den rinner av. Jag brukar bara fukta ansiktet lätt och jobba upp löddret i händerna för i ansiktet, så är det problemet fixat.
Den har inte gett några direkt synbara resultat på min hud, men på min sambo är det verkligen stor skillnad. Hans hud har blivit mycket klarare, orenheterna har minskat, och skillnaden i flottighet är enorm.

Om vi ska gå från rengöring till återfuktning så kommer vi till produkten där våra åsikter går isär - Global Anti-imperfection Hydrating Care. Jag tycker den är urkass, och han tycker varken bu eller bä.
Den lovar att motverka de sex tecknen på orenheter: rodnad, stora porer, finnar, blank hy, märken (?) och ojämnheter. Den ska även återfukta huden och hålla den matt i 24 timmar. När den gäller min hy stämmer den enbart in på en av punkterna, och det är återfuktningen, resten stämmer inte alls. Jag har som policy att alltid prova hudvård i minst en månad innan jag recenserar den, men här var jag tvungen att göra ett undantag och avbryta testet tidigare eftersom huden slog bakut.
De tre, fyra första dagarna jag använde krämen var jag lyrisk, huden blev verkligen matt och såg riktigt frisk ut. Men sen började huden bli blank och jag fick grövre porer med många pormaskar, flertalet finnar och stora inflammerade innebrännare som verkligen gjorde ont. Jag tänkte att det kanske var en övergångsperiod, men efter två veckor stod jag inte ut, det blev bara värre och värre.
Krämen gav mig alltså just de problem som den skulle motverka. När jag slutade använda den återgick huden till dess normala tillstånd. Jag kan inte dra någon annan slutsats än att det skulle vara krämen som gjorde det.
Sambon däremot tycker ingenting. Det enda han har att anmärka på är att han tycker den är lite odryg. Annars känns hans hud oförändrad och varken torr eller fet, och han tycker den luktar gott.

Jag tror att Normaderm är en bra hudvårdsserie för den som verkligen har fet och oren hy. Den som bara blir lite blank framåt eftermiddagen och bara får enstaka PMS-finnar gör sig alltså icke besvär.

Vichy Normaderm Global Anti-imperfection Hydrating Care:
Betyg:
5/5
Pris? 159 kronor/200 ml.
Var? Apotek.
Köpa igen? Ja.

Vichy Normaderm Global Anti-imperfection Hydrating Care:
Betyg:
2/5 (den får inte en etta eftersom sambon ändå tycker den är okej).
Pris:
175 kronor/50 ml.
Var?
Apotek.
Köpa igen?
GUD NEJ!


4 kommentarer:

 1. Jag gillade krämen. Den återfuktar bra och irriterar inte min hud. Den matterande effekten har jag inte märkt dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som med all hudvård olika från person till person. Kul att du gillade den!

   Radera
 2. Inte för att jag har en aning egentligen men jag gissar att 'tvålfri' står för fri från saponiner/tvålämnen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen aning vad de syftar på alls.

   Radera

Hej!
Tack för att du läser min blogg!

Alla kommentarer besvaras i det här inlägget. Håll en respektfull ton och skriv inget du inte skulle säga IRL. ♥